Visie

Visie.

 

Iedereen heeft een visie. Dat komt vanzelf wanneer je opstaat en je je ogen open doet. Wat zie je ? Nou vooruit. We slaan het ontbijt even over, het is nu 09.00 uur. Wat is je blik op de wereld.

Een quote die ik niet snel zal vergeten is over de visie van de fotograaf. Kijk naar zijn foto’s en je ziet hierin hoe de fotograaf tegen de wereld aan kijkt. Hoe kom je achter de visie van een ondernemer van een leiding gevende. De eerste vraag is, kun je er wel achter komen, of verbergt hij zijn visie zo goed dat de hij het zelf ook niet zo goed weet.

Mijn visie hoor je als je er naar vraagt. Of mij vraagt hoe ik ergens of , hoe ik, over iemand denk. Mensen denken de hele dag, over dingen over mensen over wat ze zien op straat over wat ze horen of wat ze lezen. Je kunt niet over iets niet nadenken.

Ik geloof in mensen met  twinkelende ogen. Ik geloof in dwarse denkers. Mijn helden Ischa Meijer, Boudewijn Buch, Theo van Gogh, Pim Fortuijn)  zijn tegendraads en al weer een tijdje dood, zo gaat dat met helden. Helden hebben altijd een scherp randje. Zo wil ik niet met Pim Fortuijn worden geassocieerd. Niet met zijn gedachtengoed, wel met zijn doorzettingsvermogen, zijn vermogen om dingen in gang te zetten Genoeg over pim. Helden, echte Helden zijn de mensen onder de kruisen bij Margraten

echte helden
margraten
Mijn visie op de wereld is niet zo interessant voor u. Waarom zou die van mij interessanter zijn dan die van u?  Ik vindt veel mensen interessant, niet alle, maar wel veel. Zeker als zij de moeite nemen om ook iets van zichzelf te laten zien. Markets are people and people are different, een oude marketing quote, geleerd op de HES in Amsterdam.
 
Ieder mensen is op zoek naar geluk. Voor zichzelf en voor de mensen op zich heen die hem het meest dierbaar zijn. Ach en wat is geluk, een gezond en een lang leven met een stukje waardering voor wie je bent en wat je doet. Ik geloof verder in delen. Onbaatzuchtig delen, niet meer echt iets van deze tijd, maar toch, ik geloof er in. Hoe meer je uitdeelt, hoe rijker je wordt, innerlijk en wellicht later ook materialistisch beter. Eerst geven, daarna vragen. Zo werkt het. En niet andersom.

 

Comments


Here's your chance to leave a comment!