BusinessBootcamp Open circles Nisandeh Neta 18 en 19 januari 2014

BusinessBootcamp Open circles 18 en 19 januari 2014
Ik heb de Business Bootcamp van Open circles Academy bezocht. Nisandeh Neta gaf een presentatie aan ondernemers, voornamelijk ZZP-ers in Nieuwegein.

Het doel van Open circles is om ondernemers/ZZP-er te leren ‘how to grow your business’. Het seminar werd gegeven op zaterdag tussen 10.00 – 19.00 uur en op zondag tussen 10.00 – 19.00 uur. Ik betaalde 47 euro voor dit weekend inclusief koffie en lunch.

Tijdens het seminar heb ik driftig aantekeningen gemaakt. Omdat ik denk dat veel van het gesproken woord vergeet schrijf ik het vandaag nog een keer uit, zodat jij het ook kan lezen.

Tja, je bent een bedrijf begonnen en na een tijdje wil je er eindelijk wel eens een succes van maken. Hoe ga je te werk. Ik neem je mee in de gedachtenwereld van de heer Neta.

De meeste mensen zijn aanhanger van ‘common sense’, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Succes begint bij uncommon sense, dus doe maar ongewoon en kijk wat er gebeurd.

MGSPI ( My Goal is Such a Powerfull idea)
Ondenemers houden de volgende volgorde aan om succes te kunnen behalen
Mindset ( hoe zit je in je vel)
Goal ( wat is je doel voor eind dit jaar)
Strategy ( hoe bereik je dat doel)
Plan
Implement ( je moet dus aan de slag, dingen gaan Doen!)
Neta die gebruikt de metafoor van een wachtrij voor de Efteling. Om bij de attractie te komen met je in de rij staan ( get in the line and stay in the line) het duurt lang voordat je bij je eindbestemming bent, de rij slingert maar uiteindelijk kom je er. De meeste startende ondernemers die gaan echter na 10 minuten schuifelen maar weer in een cirkel terug naar waar ze vandaan komen , zo lopen ze lekker door maar komen iedere keer weer bij het beginpunt uit. Mmm niet de manier om bij het succes te komen.
Insight
( inzicht, wat ga ik nu eens echt aanpakken, wat al te lang ligt te wachten om gedaan te worden) Ik schreef op dat ik eindelijk eens werk ga maken van mijn zeekraai blog (elke maand!) , en dat ik voor de werkmaatschappij nu ook 3 maandelijks een nieuwsbrief schrijf!)
Onze leermeester raadt ons aan om Biografieën te lezen van succesvolle mensen en of ondernemers Churchill ( never, never, never give up) , Carnegie of andere helden.
Tussen door. Hoe krijg je als meester of juf een grote klas stil. Neta doet het als volgt hij zegt tegen de zaal als de tijd op is en jullie na een oefening weer stil moeten zijn, ga ik niet iedere keer SSST roepen. Wat ik doe, ik steek alleen mijn arm omhoog, als jullie dat zien steken jij ook je hand omhoog en stop je met praten. En het werkt nog ook in een zaal met 1500 mensen !
Fail forward . Dare to make mistakes. ,make as many as fast as you can. Learn from mistakes Learn from mistakes .
Wat is je grootste Zakelijke fout, schrijf hem op en vertel het je buurman ( wat heb je ervan geleerd)

Willing to take the risk ( = ondernemen) . Mensen zitten graag lekker veiling in hun ‘Comfortzone’, het grote Succes ligt echter ver buiten je comfortzone,; Buiten om de hoek waar het koud is en spannend/eng. ‘Ik doe toch mijn best’ is niet goed genoeg. Succes , what ever it takes.
Ongemakkelijke situaties ; meet new people, ask for help, bel een afgewezen offerte na, waarom ben ik het niet geworden.
Mis geen kansen, kansen dienen zich nooit 2x aan. Focus je op wat er allemaal wel mogelijk is dan om 10 manieren waarom iets mogelijk zou kunnen mislukken ( Focus!)
Doelen stellen. Als je geen doel stelt zul je ze ook niet halen. En vergeet niet ‘never, never, never give up’ Winston Churchill
Waarom begin je een bedrijf? ( en wat is het belangrijkst)
1) onafhankelijkheid
2) Geld verdienen
3) fulfilment of your potential
4) Bijdragen aan anderen ( give!)
Volgens Nisandeh begint het allemaal met Bijdragen aan anderen, dan leidt tot voldoening, maakt je onafhankelijk waarna het geld verdienen van zelf begint, het geld dat je overhoud kun je weer gebruiken om bij te dragen aan anderen ( Bill Gates geeft gedurende zijn leven 50% van zijn vermogen weg)
Tja, geld verdienen

1) working income ( uurtje factuurtje)
2) Passive income ( je bent op vakantie en toch stroomt het geld thuis nog binnen !)
3) Value van je bedrijf ( wat is de waarde van een ZZP bedrijf als de eigenaar op zijn 65ste gaaat stoppen met werken ???)
Nisandeh is zelf verklaard multimiljonair “I love- , but I don’t have to work” Tja, dat willen we allemaal wel in de zaal!
briljante quote, toen hij niet op de zaal wilde wachten’ I’am moving on’, ha ha.
Een ondernemer ( en werknemers ook neem ik aan!) worden veel afgeleid tijdens hun werk. Begin eens met het uitzetten van je mail en die slechts 2 x per dag te openen en te lezen. Dat is een goede tip!
Wie je doelgroep. Ondernemers doen er goed aan om na te denken over hun Niche in de markt, dus niet alles bieden voor iedereen. Een beetje marketeer weet dit al een tijdje, toch goed om er over na te denken ( b.v. ik ben coach maar ik richt mij alleen op HR Managers binnen bedrijven tussen de 100 – 300 werknemers in de industrie…) ( ik doe alleen fysiotherapie voor Basketballers, de hele vereniging zit bij mij!) Hoe fijn is het om marktleider te zijn ( in je eigen niche !)
Ook mooi ‘je klant heeft jou meer nodig, dan jij hem’ . Werk alleen met fijne mensen ( ontsla een vervelende klant)
Voeg waarde toe aan je dienst, steeds een beetje meer ( vraag aan clienten wat ze echt vinden en luister naar wat ze graagwillen )
Visie
Heb je een business visie geformuleerd? ( Bigger purpose in life, make a difference for the World)
Ik hen de business bootcamp op zaterdag en op zondagochtend gevolgd. Toen vond ik dat ik genoeg had opgestoken. bekijk de video’s op de website van Opencircles. What you see is what you get
21 januari 2014

Comments


Here's your chance to leave a comment!