Orionzone participatie van burgers in februari 2019

copy voor haarlem.nl/orionzone en Nextdoor: 15 2 2019

Ik heb nu de 2 scenario’s die te vinden zijn op www.haarlem.nl/orionzone eens goed door genomen.

Ook is het de moeite waard om Google maps satelliet er eens naast te leggen. Na het lezen heb ik wat aantekeningen gemaakt die ik ga delen op de Facebookpagina Orionzone. Ik kom persoonlijk tot de conclusie dat de informatie die de gemeente nu, mondjesmaat, deelt veel te summier, te beknopt is om een goede mening te kunnen geven.
Bovendien valt het me op dat je op elke Poll op het internet kan stemmen, wil je scenario 1 of wil je scenario 2 , maar dat de gemeente ons niet de ruimte geeft om te kiezen. Terwijl ze daar wel toe oproept. “wilt u 1 of 2” .

Bovendien vraag ik mij af welke konijnen er nog meer in de hoed zitten die de komende jaren er nog uit kunnen springen. Het eerste participatietraject van oktober tot en met december 2018 gaf ons veel minder info dan dat er nu na 12 februari in eens uit de hoed wordt getoverd ( een Landgoed, een zwembad, een supermarkt op het Plesmanplein, een busbaan, het versmallen van de Planetenlaan) 900 woningen in plaats van maximaal 600, het onderzoek naar de cultuurhistorische waarde van het Novacollege/ Marnix, bestaat dat onderzoek wel en wanneer wordt dat dan openbaar ( of gaat dat nooit openbaar worden?

Wij burgers hebben gewoon te weinig ervaring met dit soort grootschalige bouwprojecten in de wijk. Een schrale troost is dat de gemeente Haarlem ogenschijnlijk ook niet zo goed weet hoe je dit soort projecten professioneel moet aanpakken. Gemeente ga eens kijken in Amsterdam daar heeft met al jaren ervaring, wie weet hebben ze nog goede tips !

Kortom het is mee de onduidelijkheid en onzekerheid die ook de gemeente zelf heeft en uitstraalt. Vergeet niet dat 6 maanden geleden er helemaal nog geen sprake was van grootschalige plannen. Nu moet het hele traject in 12 maanden er door gedrukt worden. In de Planetenwijk is al 90 jaar niet gebouwd, dus mogen we rustig aan de hand worden mee genomen. Iets minder haast en hijgerigheid is wel gewenst. Uw inwoners zijn HBO+ opgeleid en zijn redelijk slim, we kunnen best wat meer informatie verwerken. Try us.

https://www.haarlem.nl/fase-1-thema-en-initiatieven/
https://www.haarlem.nl/orionzone/veelgestelde-vragen/
https://www.haarlem.nl/orionzone/documenten/

Comments


Here's your chance to leave a comment!