Orionzone scenario Schoterhoven

17 februari 2019

Scenario B Schoterhoven

Geen wooncomplexen midden tegen het Schoterbos. Dat is het grootste voordeel van dit scenario.

Wat verder opvalt, is dat het Zorgcentrum (met meer dan 6 verdiepingen !) komt op de plaats van de huidige DEKA-markt aan de Planetenlaan. Op het stadionterrein komt een groot complex met het Zwembad het woningen.
Er komt een busbaan over de Planetenlaan. E een busbaan die niet toegankelijk is voor auto’s. Voor het toenemende autoverkeer is 1 tweerichtingsweg bedacht. Is de Planetenlaan als ontsluitingsweg daar mee niet veel te smal geworden?
Wordt de busbaas ook doorgetrokken over de huidige Orionweg richting Randweg/Station Bloemendaal?
Tegen het EDO voetbal terrein wordt gebouwd ( al lijkt het op de tekeningen dat en van het huidige voetbalveld geen centimeter wordt gebruikt…) Ik heb gemeten dat de groene strook tussen het hek van EDO en de stoep van de Planetenlaan ongeveer 15 meter is. Dat is veel te krap voor een woonhof. Hoeveel grond moet EDO inleveren ? Dat is niet duidelijk te zien in het Scenario B
Gek genoeg zijn er geen bouwplannen op de plaats van het gele, lelijke prof Gunninggebouw. Dit oude gebouw dat momenteel niet optimaal wordt gebruikt leent zicht voor ontwikkeling. Op het Nova college gebied komen ‘werkplekken’, zouden ze daar Flexplekken voor ZZP-ers mee bedoelen ?
Hoven
Het Novacollege wordt als voorbeeld genomen! Het schoolplein van het Nova is een soort binnentuin. Dat concept wordt gebruikt in de ander appartementencomplexen aan de Planetenlaan.

Wat vreemd is in de Legenda

bij 5) bebouwing dat het er toch bouwplannen lijken op het Novacollege terrein ( ?) Ook de gehele Zonnewijzer is geel gemaakt, dat ik ook merkwaardig.

7) voorzieningen
Ik zie dat het oude Novacollege wordt aangewezen als plintvoorziening, wat houdt dat in, wellicht een huisartsenpost ? Het nova kan prima ontwikkeld worden voor Horeca, daar is veel behoefte aan las ik in het Participatierapport van de gemeente.
8)Duurzaamheid. Dit is zeer mager uitgewerkt. Iets met het gebruiken van de warmte van het Zwembad. Niet echt geloofwaardig. Waar zijn de zonnepanelen en de ‘groene daken’?
De soorten hoven ( 1 tm 5)
Een hof is de binnenplaats van een carré vorming wooncomplex. Een hof is per definitie groen. Maar er bestaat ook een variant van een hof die gevuld wordt met supermarkt… Een hof is ook het plafond van een (noodzakelijke) parkeergarage. Er bestaat ook een variant van een parkeergarage die in wezen de begane grond vormt, maar een meter naar beneden is uit gegraven/ Dat is goedkoper bouwen maar biedt maar 1 laag parkeren aan. Bovendien kost het ruimte, daardoor worden de complexen weer 1 of 3 verdiepingen hoger dat prettig is voor de huidige bewoners van de wijk.

Woningbouw architectuur
Referentiebeelden A Haagse school
Dit is een stijl die het beste aansluit om onze jaren 30 bouw in de Planetenwijk
Referentiebeelden B
Een tikkeltje te futuristisch. Met 50% sociale woningbouw is dit niet haalbaar en past bovendien beter in Almere denk ik
Referentiebeelden C
Modernistisch ,past goed aan de Costa de Sol of in Florida maar niet in Haarlem

Ernst Blok
Buurbewoner
17 februari 2019
140 mensen meldden zich al u aan op http://bit.ly/facebook-orionzone

Comments


Here's your chance to leave a comment!